De wereld in!

Volg dit blog, want Van het Pad zal er ruime aandacht in krijgen. Over de grenzen van het verhaal heen en buiten de bladzijden van het boek reis je binnenkort via deze berichten verder op Rügen, in Thailand, Guanajuato, in Tibet en door New York, in de ruimte maar ook zeker in het zich haast ongelimiteerd in associaties vertakkende Huis van de Geschiedenis, met zijn erkers, zijvleugels, onderaardse gangen en verborgen kelders.

Ik huldig hiernaast de opvatting dat, mits op de juiste wijze opgediend, de gerechten der imaginaire geschiedenis even goed smaken als die van historici; verhalen die gebeurd waren, als zij zich niet hadden afgespeeld in een nauw aangrenzende parallelle werkelijkheid. Misschien is dit wat Jan van Nijlen bedoelde toen hij in zijn Bericht aan de Reizigers (1934) deze regels opschreef:

"Zoek in 't verleden weer uw frisse kinderogen,
kijk nonchalant en scherp, droomrig en opgetogen."

Reis in mijn verhalen met mij mee en wandel onbekommerd en minimaal bepakt door de wereld. Hoe minder bagage, hoe frisser en nonchalanter. Wie zonder muizenissen leeft, kan het zich veroorloven te dromen; en zonder afleidende kleinigheden kan een reiziger scherp kijken en zelfs opgetogen zijn over welke dingen de nieuwe dag voor hem bergt. 

(Bron foto: Rick McCharles, Flickr)

Rick Mc Charlesjpg