Nieuws

Recensie Van het Pad 

(Geplaatst: maandag 4 december op Surfing Ann's boekenblog van Anneke van Dijken)

"Bij het zien van de schitterende cover en de titel verwacht je niet een standaard reisboek te gaan lezen, waar de beruchte toeristenpleisters worden beschreven, maar juist de minder of helemaal niet bekende gebieden waar je als toerist niet zo snel aan zou denken. Gelukkig is dat ook zo, want gelijk in het eerste hoofdstuk neemt de auteur je mee naar Prora, Hitlers kuuroord. Inderdaad, niet bepaald een plek wat bij de meesten in gedachten komt om dat eens te bezoeken. Toch is het goed dat de auteur dat wel heeft gedaan, want zo weet je hoe het eruit ziet, hoe het gebouwd is en waar het gebouw uiteindelijk voor gebruikt is doordat hij met iemand in gesprek kwam die daar heeft gewerkt.

Zo heeft hij over de wereld meerdere mooie ontmoetingen, is hij op meer plaatsen geweest waar je niet zo snel aan denkt als toerist. Daardoor zijn de verhalen interessant om te lezen en krijg je meer te weten over de plaatsen, de gebruiken, de geschiedenis, tradities en hoe bepaalde tradities zoals bijvoorbeeld alumbrada in Mexico gevierd worden.
De auteur is eerlijk, recht voor zijn raap, maakt niets mooier dan het is, soms is het op het randje of gaat hij net te ver, maar het is hoe hij de reizen ervaart. Op een beeldende manier heeft hij het boek geschreven. Zo beeldend, dat het haast lijkt of je in gedachten mee op reis bent.
Het boek eindigt met de interessante biografie van de auteur, zodat je de auteur beter leert kennen.

Minpuntje is dat de tekeningen vaak onduidelijk zijn. Als de oorspronkelijke foto's waren gebruikt, dan was het mooier en duidelijker geweest.
Kortom; als je van bijzondere reisverhalen houdt, dan is dit boek echt een aanrader. Juist omdat het geen standaard reisverhalen zijn waar alles mooier gemaakt is, dan het in werkelijkheid is, maar eerlijke verhalen waar niets mooier is gemaakt dan het is. Je wilt na het lezen van dit boek bepaalde plaatsen met eigen ogen gaan bekijken, terwijl je andere plaatsen toch maar liever links laat liggen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover?
Die is schitterend.

Wat vind je van de titel van het boek?
Die is goed gekozen, want dat is wat de auteur meeste tijds heeft gedaan, hij is over het algemeen steeds van de beruchte toeristenpaden afgeweken en heeft zijn eigen pad gevolgd.

Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is lekker vlot, beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel, want het zijn de verhalen van de reizen zoals hij ze ervaren heeft.

Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
Die zijn goed opgebouwd.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zal er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, eenmaal aan een verhalen begonnen, kan je niet meer stoppen.

Wat vond je van de locaties in het boek?
Sommige plaatsen klinken mooi, andere wat minder.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Het verbaasde mij dat je vooral als man zijnde toch niet in Thailand vrij rond kan lopen zonder aangeklampt te worden door de plaatselijke vrouwen. Dat je dan beter naast je vrouw/vriendin kan lopen als je niet lastig gevallen wilt worden. Uiteraard ken ik de verhalen wel, maar dat het zo erg is, had ik niet gedacht.

Mooie quote in het boek:
Beleefdheidsvormen anonimiseren, zodat de aangesprokene daarachter een comfortabele, persoonlijke ruimte overhoudt.

Zou je het boek aanraden?
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor reisfanaten.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen?
Nee, één keer vind ik genoeg.

Ga je het boek houden of geef je het weg?
Mijn man neemt het boek mee naar zijn werk zodat zijn collega's het boek ook kunnen lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Dat denk ik wel, hangt van het boek af.

Mijn boek is vanaf heden online te koop.

Bestel hier

In de losse verkoop is Van het Pad te verkrijgen bij:
Readshop, Thorheimpassage 3, 3941 ET Doorn, 0343-421044
Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c, 2971 GN Driebergen, 0343-518571

Meer nieuws

Radio-interview: Rtv Utrecht interviewde Frank Flippo over Van het Pad in het programma Aan Tafel (opname 31 oktober). Beluister het interview via Soundcloud 

De boekpresentatie van vrijdag 13 oktober bij Jacques Baas in Driebergen was een groot succes met een  opkomst van meer dan 80 mensen.  Dank voor uw aanwezigheid en felicitaties! 

Enkele reacties van lezers en bezoekers:

"Super gedaan. Ben vanochtend in het boek begonnen. Lees het nu ik op reis ben. Heerlijk boek. Het leest lekker weg. Knap staaltje werk van de auteur. Je hebt iets gemaakt waar je trots op mag zijn. Ik zal het aanbevelen aan vrienden en deel twee zo kopen.”

“Wat een opkomst tijdens je presentatie! Als dat geen succes is, weet ik het niet meer”.

 “Ik zit met een grote glimlach, soms grinnikend heerlijk in de zon te lezen in het boek. Wat kan hij meesterlijk omschrijven! Ik waan me in Thailand momenteel. Genieten!”

“Ik lees een vriend stukken voor. Hij is verbaasd en enthousiast over de schrijfstijl! Ik ga weer verder lezen…”Frank aan het woord over de vijf bestemmingen in zijn boek (13/10/2017):